آشنایی با رشته «برق صنعتی» در شاخه کاردانش

برق صنعتی
اخبار

آشنایی با رشته «برق صنعتی» در شاخه کاردانش

هدف اصلی این رشته، تولید برق در نیروگاه‌ها، انتقال برق از طریق خطوط انتقال و توزیع آن در شبکه‌های شهری و در نهایت توزیع آن برای مصارف خانگی و غیره است.

آشنایی با رشته «برق صنعتی» در شاخه کاردانش

رشته «برق صنعتی» در زمینه صنعت و در گروه برق شاخه کاردانش قرار دارد. در این گروه رشته‌هایی مانند «برق ساختمان»، «تابلوسازی برق صنعتی»، «برنامه‌نویسی بازی‌های رایانه‌ای»، «الکتروتکنیک»، «الکترونیک»، «ماشین‌های الکتریکی»، «تعمیر تلفن‌های رومیزی و همراه»، «سیستم‌های صوتی و تصویری»، «طراحی و توسعه صفحات وب» و . . . قرار دارد.

یکی از بهترین تعریف‌هایی که از رشته برق شده است، این است که محور اصلی فعالیت‌های رشته برق، تبدیل یک سیگنال به سیگنال دیگر است.

هدف اصلی این رشته، تولید برق در نیروگاه‌ها، انتقال برق از طریق خطوط انتقال و توزیع آن در شبکه‌های شهری و در نهایت توزیع آن برای مصارف خانگی، کارخانجات و واحدهای صنعتی، تولیدی و اقتصادی است.

رشته برق صنعتی یکی از گرایش‌های رشته برق است. در این رشته هنرجویان به صورت تخصصی در زمینه راه‌اندازی انواع الکتروموتورهای سه فاز و تکفاز و به صورت دستی و اتوماتیک، شناخت و بررسی انواع کابل‌ها و کابل‌کشی صنعتی و راه‌اندازی خطوط تولید به صورت اتوماسیون صنعتی با استفاده از PLCهای صنعتی آشنا می‌شوند.

سطح آموزشی مهارت‌ها

هنرجویان در این رشته علاوه بر گذراندن دروس عمومی و پایه مشترک، مهارت‌های زیر را می‌آموزند:

 * برق‌کار صنعتی درجه 2

 * کارور PLC درجه 2

 * نصب سیستم زمین حفاظتی (اجرای ارتینگ) 

آینده تحصیلی و شغلی

  ـ اشتغال در نیروگاه‌ها و شرکت‌های تولید و انتقال و توزیع نیروی برق

  ـ فعالیت در زمینه سیم‌کشی ساختمان‌ها

  ـ سیم پیچی ترانسفورماتورهای فشار ضعیف

  •   ـ سرویس و تعمیر وسایل خانگی الکتریکی

  •   ـ فعالیت در تمامی کارگاه‌ها و کارخانجات صنعتی

  ـ ادمه تحصیل در رشته‌های مرتبط با مهندسی برق گرایش قدرت در سطح آموزش عالی. فارغ‌التحصیلان این رشته می‌توانند در صورت موفقیت در آزمون ورودی در دوره‌های کاردانی پیوسته فنی و حرفه‌ای (آموزشکده‌های دولتی و دانشگاه آزاد) و دوره‌های کاردانی پیوسته (دانشگاه علمی ـ کاربردی) به ادامه تحصیل مشغول شوند. البته با سه ساله شدن دوره تحصیلی هنرستان‌ها، امکان ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی نیز در رشته‌های مرتبط وجود خواهد داشت.

ساعت آموزش

رشته «برق صنعتی» دارای ۱۰۵ ساعت آموزش به شرح زیر است:

42 ساعت دروس عمومی (دینی، عربی، فارسی، زبان خارجه، جغرافی، تاریخ، علوم اجتماعی، تربیت بدنی، انسان و محیط زیست، تفکر و سواد رسانه‌ای، سلامت و بهداشت، آمادگی دفاعی، مدیریت خانواده و سبک زندگی)

45 ساعت شایستگی‌های فنی (درس‌های مهارتی)

4 ساعت شایستگی‌های پایه فنی (ریاضی، فیزیک)

5 ساعت مهارت اختیاری

9 ساعت شایستگی‌های غیرفنی (الزامات محیط کار، کارگاه نوآوری و کارآفرینی، کاربرد فناوری‌های نوین، اخلاق حرفه‌ای). این درس‌ها به صورت پودمانی ارائه می‌شوند.

جدول مواد درسی و ساعت‌های تدریس هفتگی رشته برق صنعتی را در فایل ضمیمه ببینید.

Print Friendly, PDF & Email
بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تحلیلگر مالی
اخبار
مدرک فنی‌وحرفه‌ای مبنای پرداخت تسهیلات مشاغل خانگی است

آموزش‌های مهارتی در استان گلستان رشد قابل‌توجهی دارد و شاخص‌های توسعه‌ بخش فنی‌ و حرفه‌ای از رشد چشمگیری برخوردار شده است.

Print Friendly, PDF & Email
دستورالعمل
اخبار
ثبت نـام و نحوه برگزاري آزمـون در پايه هفتـم مدارس هيات امنايي رشد و سوده

با سلام و احترام و صلوات بر حضرت محمد(ص) و خاندان پاك و مطهر ايشان، ‍شيـوه نامه ثبت نـام و نحوه برگزاري آزمـون در پايه هفتـم مدارس هيات امنايي رشد و سوده در سال تحصيلي 1404-1403 ارسال مي گردد. مقتضي است مديران محترم ضمن اطلاع رساني مطلوب به اوليا و دانش …

Print Friendly, PDF & Email
دستورالعمل
اخبار
شيوه نامه نقل و انتقالات سال 1403

با سلام و احترام و صلوات بر حضرت محمد (ص) و خاندان پاك و مطهر ايشان، به پيوست بخشنامه شماره 10 / 710 مورخ 29 / 02 / 1403 معاونت برنامه‌ريزي و توسعه منابع وزارت متبوع با موضوع دستورالعمل نقل و انتقالات فرهنگيان در سال تحصيلي 1404 – 1403 جهت …

Print Friendly, PDF & Email