سرآشپز
آموزش دروس

ورود به دنیای مدرن و دگرگونی هایی که در عرصه های مختلف علوم و دانش پدید آمد سبب ایجاد شاخه های جدید از دانش گردید و بعضا فنونی را که انسان ها بدون توجه به اصول علمی آن‌ها را به شکل سنتی انجام می‌دادند را نیز وارد مسیر تازه ای کرد. یکی از مهم ترین این مثال ها حرفه و یا شغل آشپزی است.

توضیحاتی درباره شغل:

تا همین اواخر بسیاری از افراد جامعه آشپزی را تنها یک فن ساده در جهت ارضا نیاز انسان به غذا دانسته و جایگاهی برای این فن در قامت یک هنر و تخصص قائل نبودند. در حال حاضر نیز بخشی از جامعه کماکان بر همین عقیده استوارند. اما در حقیقت امروزه آشپزی تنها یک فن ساده جهت طبخ مواد غذایی نبوده و به صورت تمام و کمال به یک تخصص و هنر تبدیل شده است.

حتی در جنبه ای دیگر آشپزی وارد فضای آکادمیک شده و در برخی از دانشگاه ها رشته ای تحت عنوان آشپزی در مقاطع کاردانی و کارشناسی سر برآورده است. تغییرات به وجود آمده در سبک زندگی مردم جوامع مختلف نیز بر این دگرگونی و دگردیسی دامن زاده است. بدین معنا که امروزه بسیاری از افراد جوامع مختلف، نسبت به آشنایی با ذائقه و فرهنگ غذایی مردم سایر نقاط  دنیا علاقه‌مند شده و این موضوع خود به گسترش دانش و فن آشپزی دامن زده است

حتی این علاقه مندی و به نوعی کنجکاوی به سبک طبخ برخی از غذاهای محلی که پیش از این افراد غیر بومی اطلاعی از آن نداشتند نیز سرایت کرده است. حال می توان از جنبه دیگری نیز موضوع این دگرگونی ها را بررسی نمود، آن هم از موضع و زاویه تغییر در سبک زندگی مردان و زنان در بسیاری از جوامع مدرن و حتی نیمه مدرن.

در حقیقت، صنعتی و یا حتی نیمه صنعتی شدن جوامع که یکی از شاخصه های آن کار کردن مداوم بسیاری از اعضای این جوامع است، دگرگونی هایی را جنبه های ایجاد نموده است. یکی از همین جنبه ها را می‌توان اینگونه بیان نمود که در جوامع صنعتی و یا نیمه صنعتی، بسیاری از خانم ها دوشادوش آقایان در فضای بیرون از خانه مشغول به فعالیت اقتصادی و کار هستند و این مسئله خود جایگاه سنتی خانم ها در بسیاری از جوامع را که سالها و قرن ها در منزل تعریف شده بود دستخوش دگرگونی های شگرف نموده است

حال آقایان و خانم هایی که در جوامع صنعتی و نیمه صنعتی درگیر اشتغالات روزانه هستند اصولا زمان کافی برای آشپزی های روزانه نداشته و می بایستی به یکی از مراکز تهیه غذا و رستوران ها و غیره مراجعه نمایند. از دیگر سو محدودیت های زمانی که بر این جوامع مترتب است افراد را به سمت تهیه ی غذاهای آسان و یا اصطلاحا فست فود سوق داده است.

Print Friendly, PDF & Email
بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تحلیلگر مالی
اخبار
مدرک فنی‌وحرفه‌ای مبنای پرداخت تسهیلات مشاغل خانگی است

آموزش‌های مهارتی در استان گلستان رشد قابل‌توجهی دارد و شاخص‌های توسعه‌ بخش فنی‌ و حرفه‌ای از رشد چشمگیری برخوردار شده است.

Print Friendly, PDF & Email
آموز بازمانده از تحصیل
دسته‌بندی نشده
ضمیمه شدن رشته‌های کاردانش به مدارس شاهد از سال آینده

محمدرضا رزاقی در نشست خبری که با حضور اصحاب رسانه و در ساختمان شهید بهشتی برگزار شد با تسلیت ایام اربعین حضرت اباعبدالله الحسین علیه‌السلام اظهار کرد: تقارن ۱۳آبان روز دانش‌آموز، ۸آبان روز شهادت حسین فهمیده و اربعین سالار شهیدان، فرصت خوبی است تا فرهنگ ایثار و شهادت را بهتر …

Print Friendly, PDF & Email
کارو دانش
دسته‌بندی نشده
امتحانات دروس کارگاهی هنرستان‌ها چگونه برگزار می‌شود؟

مدیرکل دفتر آموزش‌های فنی و حرفه‌ای و کاردانش وزارت آموزش و پرورش گفت: دروسی مانند ریاضی که جزو شایستگی‌های غیر فنی بوده و پودمانی هستند امتحانات نوبت اول و دوم ندارند و هر ۴۵ روز یکبار یک فصل از این دروس تمام می‌شود و ارزشیابی آن نیز همزمان انجام می‌شود. …

Print Friendly, PDF & Email