آشنایی با رشته «نقشهکشی ساختمان» در شاخه کاردانش
- بهدست: معاونت فنی
- دستهبندی: دستهبندی نشده
رشته «نقشهکشی ساختمان» در زمینه صنعت و در گروه معماری و ساختمان شاخه کاردانش، قرار دارد. در این گروه، رشتههای «کارهای فلزی ساختمان» و «تزیینات داخلی ساختمان» نیز قرار گرفته است.
ساختمانها، راهها، پلها، فرودگاه و پایانههای مسافربری و هر آنچه که مربوط به آبادانی یک شهر میشود، در محدودهی فعالیت یک کارشناس ساختمان قرار دارد. به عبارت دیگر، رشته ساختمان بیانگر کاربرد علم در سازندگی و عمران کشور است.
مسکن برای آرامش و امنیت خانوادهها که مجموعه جامعه را میسازند، امری معمولی و عادی به حساب نمیآید. مسکن مناسب و مطمئن محلی برای تمدید قوای انسانی و محلی برای پایبندی اعضای خانواده به اصول ارزشمند انسانی است.
امروزه پیشرفت تکنولوژی و کاربرد روزافزون انواع مصالح ساختمانی و فنون جدید عملیات اجرایی، صنعت ساختمانسازی را دگرگون و پیچیده نموده و به این رشته اهمیت و جذابیت خاصی بخشیده است.
علم و هنر به کمک وسایل و ابزار، علائم و خطوط را در هم میآمیزد و به متخصصین این توانایی را میدهد که شما را یاری نمایند تا در محیطی زیبا، مطمئن و زیبا زندگی کنید.
کسانی که مایل به تحصیل در این رشته هستند در طی دوران تحصیل با عملیات اجرایی ساختمانسازی، محاسبات فنی و نقشهکشی ساختمان، مواد و مصالح ساختمان، ایستایی ساختمان، فناوری ساختمانهای فلزی و بتنی، قالببندی و آرماتوربندی، کار با دوربینهای نقشه برداری و … آشنا میشوند.
سطح آموزشی مهارتها
دانشآموزان طی سه سال آموزشی در این رشته، همهی دروس عمومی و مهارتی را گذرانده و فارغالتحصیل میشوند و توانایی نقشهخوانی، ترسیم نقشه معماری، سازه، تأسیساتی و . . . را کسب میکنند. هنرجویان در این رشته مهارتهای زیر را میآموزند:
– کاربر رایانه
– نقشهکشی عمومی ساختمان
– نقشهکشی سازه درجه 1
– نقشهکشی معماری
– طراح معماری با نرمافزار 3DMAX
آینده تحصیلی و شغلی
* فارغالتحصیلان این رشته، به عنوان نقشهکش در شرکتهای ساختمانی مشغول به کار خواهند شد و توانایی ترسیم تمام نقشههای فاز یک را به کمک رایانه خواهند داشت.
* گواهی مهارتی هنرجویان فارغالتحصیل از طرف وزارت کار و سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور صادر میشود و هنرجویان میتوانند با این گواهی به عنوان مجوز کار در تمام دفاتر فنی و مهندسی ساختمان مشغول به کار شوند.
* در صورت ادامه تحصیل در مدارج عالی و دانشگاهی میتوانند به عنوان مهندس عمران یا معماری و اخذ پروانه اشتغال از سازمان مهندسی ساختمان در طراحی و نظارت ساختمانها و ابنیه مشغول به کار شوند.
* فارغالتحصیلان این رشته میتوانند در صورت موفقیت در آزمون ورودی در دورههای کاردانی پیوسته فنی و حرفهای (آموزشکدههای دولتی و دانشگاه آزاد) و دورههای کاردانی پیوسته (دانشگاه علمی ـ کاربردی) به ادامه تحصیل مشغول شوند. البته با سه ساله شدن دوره تحصیلی هنرستانها، امکان ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی نیز در رشتههای مرتبط وجود خواهد داشت
ساعت آموزش
رشته «نقشهکشی ساختمان» دارای ۱۰۶ ساعت آموزش به شرح زیر است:
42 ساعت دروس عمومی (دینی، عربی، فارسی، زبان خارجه، جغرافی، تاریخ، علوم اجتماعی، تربیت بدنی، انسان و محیط زیست، تفکر و سواد رسانهای، سلامت و بهداشت، آمادگی دفاعی، مدیریت خانواده و سبک زندگی)
53 ساعت شایستگیهای فنی (درسهای مهارتی)
2 ساعت شایستگیهای پایه فنی (ریاضی)
9 ساعت شایستگیهای غیرفنی (الزامات محیط کار، کارگاه نوآوری و کارآفرینی، مدیریت تولید، اخلاق حرفهای). این درسها به صورت پودمانی ارائه میشوند.
بدون دیدگاه