معرفی رشته های تحصیلی فنی و حرفه ای

معرفی رشته های تحصیلی فنی و حرفه ای
رشته های فنی و حرفه ای

معرفی رشته های تحصیلی فنی و حرفه ای

اولویت مهم ورود به رشته فنی و حرفه‌ای علاقه‌مندی و قدرت خلاقیت و هنرآفرینی در رشته انتخابی می‌باشد. انتخاب نوع رشته به معنی پیدا کردن شغل آینده از روز اول است و دیگر تغییر رشته در آینده کار دشوار و بی‌معنی خواهد بود. پس از همین ابتدا بایستی براساس روحیات فردی و علاقه‌مندی خود رشته مد نظر انتخاب کنید. همچنین می‌توان رشته خود را بصورت آکادامیک در مقاطع بالاتر ارتقا داد. اکثر گرایش‌ها از روز اول آچار به دست خواهید بود و به شخص کار دیده و کامل تبدیل شوید.


تعریف

اگر قصد انتخاب یکی از گرایش‌های رشته فنی و حرفه‌ای دارید بایستی با تمام روحیات و خلاقیت‌ها و هنرهای لازم جهت پیشرفت و موفقیت آینده آشنا شویم. در رشته‌های نظری با ورود به متوسطه دوم فقط درس‌های مرتبط به کنکور را خوانده و خود را برای آن آماده می‌کنیم و پس از نتیجه کنکور اقدام به رشته کاری و تخصصی خود می‌نماییم در صورتی که رشته فنی و حرفه‌ای برخلاف شاخه نظری از همان ابتدا شغل خود را تعیین کردید. پس انتخاب نوع شغل از همان ابتدای، کاری دشوار می‌باشد حتما لازم هست از طریق مشاوره با افراد مجرب انجام گیرد زیرا که تمام شاخه‌های هنرستان نیاز به خلاقیت و هنرآفرینی دارد تا بتوان در آینده تخصص و محبوبیت جامع در جامعه پیدا کرد.


مزایا و معایب

• مزایا

  •  داشتن فرصت‌های شغلی زیاد
  •  عدم آموزش‌های تخصصی مباحث کلی و دروس پایه
  •  قابلیت کارفرما شدن و کارآفرینی پس از فارغ‌التحصیل
  •  عدم لزوم به انگیزه و تعهد لازم در درس خواندن
  •  ادامه تحصیل بیشتر رشته‌ها بدون نیاز به شرکت در کنکور

• معایب

  •  عدم تحصیل در دانشگاه‌های مادر کشور در دوران کارشناسی
  •  شرایط سخت در انتخاب رشته در همان ابتدای کار
  •  عدم پیشرفت در زمینه‌های علمی به دلیل توجه کمتر به دروس تخصصی همچن ریاضی و فیزیک

شرایط انتخاب رشته

اگر قصد ورود به رشته‌های فنی حرفه‌ای دارید بایستی :

• مجموع سه نمره پذیرفته شده خرداد یا شهریور هر یک از درس‌های ریاضی و علوم تجربی و حرفه و فن در سه پایه دوره راهنمایی بدون ضریب کمتر از 30 نباشد .

• نمره درس ریاضی 1 اول متوسطه بدون تبصره و حداقل 10 باشد.

• مجموع نمرات درس‌های مرتبط با رشته در دوره راهنمایی و پایه اول متوسطه( بدون احتساب نمره درس کارگاه خود اتکایی ) باید حد اقل 120 و معدل آن‌ها کمتر از 12 نباشد.

حالا اگر شرایط ورود دارید بایستی رشته مد نظر را انتخاب کرده و باید توجه داشته باشید که از همان ابتدای کار با هدف و انگیزه کامل مسیر را پیش ببرید و صرفا به فکر نمره و شب امتحان نباشید زیرا که اکثر دروس این رشته‌ها عملی بوده و نیاز به تلاش مداوم دارد تا بتوانید مهارت کافی در هر درس پیدا کنید و توجه داشته باشید هر درسی که ازش نمره میگیرد در آینده می‌تواند یک شغل و تخصص مجزا باشد.


دروس مشترک رشته فنی حرفه‌ای در طول تحصیل

  •  پایه دهم

ریاضی1، انگلیسی1، عربی زبان قرآن1، جغرافیای ایران، الزامات محیط کار، فارسی و نگارش1، تفکر و سواد رسانه‌ای، دین و زندگی1

  • پایه یازدهم

ریاضی2، انگلیسی2 ، فارسی و نگارش2، دین و زندگی2، عربی زبان قرآن2، تاریخ معاصر ایران، انسان و محیط‌زیست، کارگاه نوآوری و کارآفرینی، تعلیمات ادیان الهی و اخلاق (2)،  ویژه اقلیت‌های دینی

  •  پایه دوازدهم

فارسی و نگارش 3، دین و زندگی3، عربی زبان قرآن3، آمادگی‌دفاعی، سلامت و بهداشت، اخلاق حرفه‌ای، مدیریت خانواده و سبک زندگی، هویت اجتماعی


کنکور رشته فنی حرفه‌ای

پس از اتمام سه سال متوسطه می‌توان در کنکور این رشته شرکت نموده و وارد مقطع بالاتر یعنی کاردانی شویم. اگر هدف ما پیشرفت و بروزرسانی اطلاعات، علم و تخصص کار می‌باشد پس بایستی وارد مقطع بالاتر شویم و اطلاع بیشتر کسب نموده و آینده کاری خود را تضمین کنیم.


گروه ها و زیر گروه های رشته فنی حرفه‌ای

• هنر

فتوگرافیک – طراحی دوخت – معماری داخلی – صنایع دستی – انیمیشن و پویانمایی – تولید برنامه تلویزیونی – گرافیک- نقاشی – نوازندگی سازجهانی – نوازندگی سازایرانی – نمایش – سینما – نقشه‌کشی معماری – طراحی زبان بصری – مرمت آثار فرهنگی – موسیقی مبانی آهنگ‌سازی – پشتیبانی صحنه – چاپ‌دستی

• مدیریت و خدمات

شبکه و نرم افزار رایانه‌ای – حسابداری – تربیت کودک – تربیت‌بدنی- حمل و نقل – ناوبری – مدیریت خانواده

• صنعت

الکترونیک – الکتروتکنیک – الکترونیک و مخابرات دریایی – صنایع نساجی – ساختمان – نقشه‌بردای – مکانیک موتورهای دریایی – متالوژی – سرامیک – صنایع شیمیایی – صنایع چوب و مبلمان – معدن – مکاترونیک – صنایع فلزی – نقشه‌کشی عمومی – تاسیسات مکانیکی – ماشین ابزار – ساخت و تولید – مکانیک خودرو

• کشاورزی

ماشین‌های کشاورزی – صنایع غذایی – امور باغی – امور دامی  – امور زراعی


رشته‌های اختصاص یافته پسر ها و دخترها

برخی رشته‌های این شاخه تحصیلی مختص تحصیل دانش‌آموزان دختر و برخی رشته‌های دیگر نیز مختص تحصیل دانش‌آموزان پسر می‌باشند. تمامی رشته‌های گروه تحصیلی فنی و حرفه‌ای به جز رشته‌های عنوان شده در این بخش؛ در بین دانش‌آموزان دختر و پسر مشترک می‌باشند.

o دانش‌آموزان پسر

ساخت و تولید- ساختمان- الکتروتکنیک- تاسیسات- متالوژی- صنایع فلزی

o دانش‌آموزان دختر

طراحی دوخت- کودک یاری


شرایط شغلی و بازار کار

در رشته‌های فنی حرفه‌ای دانش‌آموزان با مهارت‌ها و انواع فنون و روش‌های انجام کار آشنا شده و آن‌ها را برای ورود به بازار کار در آینده آماده می ‌شوند. از نظر کارایی، رشته‌های فنی و حرفه‌ای در مقطع دیپلم کاراتر از رشته‌های نظری می‌باشند. دانش‌آموزان گروه فنی حرفه‌ای با اخذ دیپلم و در پایان مقطع کاردانی در این رشته‌ها امکان ورود به بازار کار به عنوان تکنسین را دارند. شرایط درآمد براساس توانمندی شما در حرفه‌ای خود بوده و هر چه خلاقیت و هنر آفرینی بالاتر داشته باشید در بازار موفق‌تر بوده و درآمد بالاتر کسب خواهید کرد . باید توجه داشت قبل راه اندازی کارگاه خود و کارفرما شدن باید ابتدا تجربیات لازم در محور بازار را کسب کنید و سپس با شناخت محیط کار و شناخت مردمی و بازار مداری را در اولویت کار خود قرار داده تا با توان بالا به موفقیت کامل بر مسیر پیشرفت قدم بردارید.

Print Friendly, PDF & Email
بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پانل باتیس
دسته‌بندی نشده
پانل باتیس

یکی از مزایای سقف و دیوارهای کاذب، پوشش دهی تاسیسات ساختمان و لامپ‌ها می‌باشد. شما می‌توانید با انجام زیرساخت‌های لازم، هر تعداد لاین نوری که مایل بودید را در سقف و دیوار کاذب نصب کنید.

Print Friendly, PDF & Email
تجارت الکترونیک
آموزش دروس
ده فرمان برای راه‌اندازی یک وبگاه تجارت الکترونیک

فرق ندارد شما توانایی تولید یک محصول را دارید یا مهارت انجام خدماتی خاص. می‌توانید کسب‌وکار خود را با تجارت الکترونیک، از یک کسب‌وکار کوچک و محلی به یک شرکت بزرگ و گسترده بین‌المللی تبدیل کنید. در این نوشتار به مراحل اولیه راه‌اندازی یک ‌وبگاه تجارت الکترونیک می‌پردازیم.

Print Friendly, PDF & Email
فکر کردن
آموزش دروس
فکر کردن درباره «فکر کردن»

مقاله‌ی پیش رو یکی از نوشته‌های مجموعه مقالاتی درباره‌ی چیستی تفکر، ابعاد آن و اصول و روش‌های پرورش تفکر در دانش‌آموزان است. برای شروع لازم است اول بدانیم دقیقاً در مورد چه چیزی صحبت می‌کنیم؟ تفکر چیست؟ چه انواعی دارد؟ چه نقشی در وجود انسان ایفا می‌کند؟

Print Friendly, PDF & Email