طراح دکوراسیون داخلی
- بهدست: معاونت فنی
- دستهبندی: آموزش دروس, اخبار, اطلاعیه ها, بخشنامه, بخشنامه جدید, دستهبندی نشده, رشته های فنی و حرفه ای, رشته های کارو دانش
- Tags: طراح دکوراسیون داخلی

طراح داخلی آرشیتکتی است که مسئولیت فراهم کردن دستور ساخت محیط داخلی یک آپارتمان، مغازه، مرکز تفریحی و هر سازهای با محیط داخلی بسته و نیمه بسته به عهدهٔ او گذاشته شده است. این مسئولیت، ابعاد مختلفی دارد، از جمله: توجه به قوانین محلی، اِعمال کردن کدهای استاندارد معماری، نقشه کشیِ معماری، درک، تهیهٔ دستور و نظارت بر ویرایش و…
این یعنی طراحان داخلی میبایست آموزشهای وسیعی در موضوعات متنوع طراحی و اجرای ساختمان دیده باشند و همچنین، قادر باشند به پیمانکاران مختلف نقشه عملیات مورد نظر همراه با دستور کار با دقت زیاد و در جزئیات بالا بدهند و بر کار آنها نظارت کنند. لذا یک طراح داخلی باید بتواند به سرعت طرحهای چرکنویس اولیه با دست و یا نرمافزارهای طراحی و معماری مانند اتوکد تهیه کند و اسناد و فرمهای قرارداد را با لحاظ کردن همهٔ قوانین محلی و منطقهای بنویسد.
امروزه یک طراح داخلی هرچه دورههای آموزشی و مهارتی بیشتری در موضوعاتی که شرح آنها گذشت، بگذراند و به مهارتها، تجربیات، دقت و سرعت خود در کار بیفزاید، موفقتر است. متأسفانه در بعضی کشورها، آموزش رسمی، جامع و مناسبی برای طراحان داخلی برگزار نمیشود. در گذشته نیز، دانشی تحت عنوان طراحی داخلی وجود نداشت و طراحان داخل ساختمانها، دانش معماری و دکوراسیون را به جای دانش طراحی داخلی کسب میکردند.
البته این وضعیت در همهٔ کشورها وجود ندارد؛ اما هر کسی هم نمیتواند طراح داخلی موفقی شود. اگر با وضعیتی همانند شرایط فوقالذکر، کسی بخواهد وارد حرفه طراحی داخلی شود، به سرعت با انجام دادن یکی دو پروژه، بازار کار را از دست خواهد داد و متأسفانه در راه کسب چنین تجربهای، تعدادی پروژهٔ طراحی داخلی هم تباه خواهند شد.
یک طراح داخلی، معمولاً عضو اصناف، سندیکاها یا کلوپهایی مربوط به این حرفه است و مشتریان میتوانند سوابق وی را از این طریق، بررسی کنند. طراحان میبایست بیمههای مسئولیت حرفهای داشته باشند، تا در زمانهایی که اموری در روند انجام پروژهها نامطلوب پیش رفت، خسارات ناشی از آن را پوشش دهد. طراحان داخلی، اگر دوران فعالیت حرفهای درخشانی داشته باشند، نامآور میشوند و در صنف طراحان، معمولاً آنها را به خوبی میشناسند. گاهی هم شهرت آنها با انجام یک یا چند پروژه برجستهٔ طراحی داخلی که مستقر در سازههای معروف یا پرترددی، به ویژه توسط معماران یا اصناف مرتبط باشد، رقم میخورد.
این صنعت به افراد با استعداد، خوش فکر و کوشای بیشتر نیاز دارد. حرفهٔ طراحی داخلی، همانند بسیاری مشاغل دیگر، روند یادگیریی دائمی و مادامالعمر دارد، که هرگز متوقف نمیشود؛ همچنان که برای تنوع ایدهپردازی و خلاقیت، هیچ مرزی نمیتوان متصور شد. طراحان داخلی میبایست در جمعآوری اطلاعات در زمینهٔ کدهای استاندارد معماری و صنعت ساختمان، کدها و قوانین محلی، استانداردها و قوانین کار، محصولات و لوازم دکور، روشهای صنعتی و متریالها و بالأخره پدیدههای جدید معماری و سبکهای مهندسی و هنری، همیشه به روز باشند. طراحی داخلی، از مشاغلی است که میبایست نسبت به آن هیجان و علاقهٔ بسیار داشته باشید تا در این حرفه موفق شوید؛ چون مانند بسیاری از مشاغل دیگر، پیشرفت در این حرفه نیز، مستلزم انگیزه و تلاش فراوان، در کنار علاقه و دید مثبت به کار و خلق آثار معماری داخلی است. باری به هر جهت نمیتوان وارد این حرفه شد و موفقیت کسب کرد. اگر قصد شما واقعاً وارد شدن به این رشته است، پیشنهاد میکنیم به عنوان کارآموز یا دستیار وارد مجموعهای شوید و کار رایگان بکنید تا به شما اجازه دهند دستی بر آتش بگیرید. این به شما کمک میکند تا پس از گذشت مدتی، متوجه شوید که آیا طراحی داخلی واقعاً شغل مورد علاقهٔ شماست یا نه. به نظر میرسد با گذراندن چنین مرحلهای، بتوانید تصمیم درست و منطقیتری بگیرید.
- ویزیتور
- طراح دکوراسیون داخلی
- نرم افزار چابک
- کارشناس فناوری اطلاعات
- مهندس سخت افزار کامپیوتر
- کارشناس ارتباط با مشتری
- کارشناس امنیت رایانه
- کارشناس امور اداری
- کارشناس بازاریابی
- کارشناس تحقیق بازار
- کارشناس تست نرم افزار
- کارشناس سئو
- مدیر محصول
- کارشناس فروش
- لجستیک و زنجیره تامین
- مدیر فروش
- مدیریت برند
- مدیریت بیمه
- مسئول دفتر
- کارشناس شبکه
بدون دیدگاه