فیلم‌های کتاب پیاده‌سازی سیستم‌های اطلاعاتی و طراحی وب

آموزش دروس

درباره‌ی کتاب پیاده‌سازی سیستم‌های اطلاعاتی و طراحی وب

کتاب پیاده سازی سیستم‌های اطلاعاتی و طراحی وب پنجمین کتاب تخصصی رشته‌ی شبکه و نرم‌افزار رایانه است. این کتاب در پایه یازدهم این رشته به صورت ۸ ساعت در هفته تدریس می‌شود. تمرکز این کتاب بر روی کار با نرم‌افزار صفحه گسترده Excel، طراحی صفحات وب ایستا HTML, CSS, JavaScript، طراحی صفحات وب پویا PHP، پیاده‌سازی پایگاه داده در وب MySQL, PHP My Admin و مدیریت صفحات وب پویا‎‍‌ می‌باشد.

کتاب پیاده سازی سیستم‌های اطلاعاتی و طراحی وب شامل ۵ پودمان است که در ادامه در مورد هر کدام توضیح می‌دهیم.

  1. کار با نرم‌افزار صفحه گسترده
  2. طراحی صفحات وب ایستا
  3. طراحی صفحات وب پویا
  4. پیاده‌سازی پایگاه داده در وب
  5. مدیریت صفحات وب پویا

پودمان اول: کار با نرم‌افزار صفحه گسترده

نرم‌افزارهای صفحه گسترده، در تمام حوزه‌های کاری که به نوعی با محاسبات عددی و مالی، دسته‌بندی و تحلیل داده‌ها، بانک‌های اطلاعاتی یا گزارش‌گیری سروکار دارند دارای اهمیت است. از کاربردهای دیگر این نرم‌افزارها در کسب‌وکار، می‌توان به ایجاد فرمول‌های محاسباتی، تحلیل داده‌ها و طراحی نمودار اشاره کرد. نرم‌افزار صفحه گسترده Excel از مجموعه نرم‌افزارهای ۲۰۱۶ Office با داشتن ابزارهایی کارآمد و تخصصی در حوزه‌هایی همچون امور مالی، حسابداری، آماری، ریاضی و بانک‌های اطلاعاتی، توانسته کاربران را در سطح وسیعی جذب کند. برنامه صفحه گسترده، معمولاً قابلیت‌های گرافیکی را برای تولید خروجی و ایجاد نمودار و انواع متعددی گزینه‌های قالب‌بندی برای متن و مقادیر عددی فراهم می‌سازد. در این پودمان ضمن آشنایی با ابزارهای نرم‌افزار Excel ،مدیریت کاربرگ، کار با انواع داده، قالببندی سلول‌ها، فرمول‌نویسی، کار با توابع، طراحی انواع نمودار و تنظیمات چاپ کاربرگ را فرا خواهید گرفت.

شایستگی‌هایی که در این پودمان کسب می‌کنید:

  • کار با نرم‌افزار اداری صفحه گسترده
11201 – پرکردن خودکار سلول‌ها
11202-1 – قالب‌بندی سلول‌ها بخش اول
11202-2 – قالب‌بندی سلول‌ها بخش دوم
11203 – به کارگیری تابع SUMPRODUCT‏
11204 – تغییر تنظیمات نمودار
11205 – اجرای ماکرو با دکمه فرمان

پودمان دوم: طراحی صفحات وب ایستا

صفحات وب، شامل انواع داده‌های متنی، گرافیکی و چندرسانه‌ای هستند که در دنیای وب به اشتراک گذاشته می‌شوند. اگر بخواهید اطلاعاتی را برای افراد به نمایش بگذارید و این اطلاعات به‌ندرت نیاز به تغییر داشته باشد، یک صفحه وب ایستا بسیار مناسب است. صفحات وب ایستا به بیان ساده صفحاتی هستند که براساس یک نیاز طراحی می‌شوند و نیاز به به‌روزرسانی مداوم ندارند. اینگونه صفحات مانند آگهی‌ها، تبلیغات، شرح فعالیت‌ها و یا معرفی محصوالت شرکت یا سازمان می‌تواند استفاده شود. زبان نشانه‌گذاری HTML5 برای طراحی صفحات وب ایستا ضمن پشتیبانی مؤلفه‌های چندرسانه‌ای، از سهولت استفاده برخوردار است. در این پودمان ضمن ایجاد و توسعه صفحات وب ایستا، دستورالعمل‌های کارآمد ابزارهای نرمافزار Dreamweaver CC را فراخواهید گرفت.

شایستگی‌هایی که در این پودمان کسب می‌کنید:

  • ایجاد صفحات وب ایستا
  • توسعه صفحات وب ایستا
11207 – آشنایی با CSS‏
11215 – تاریخچه شبکه و اینترنت‏‏
11216 – اتصال به اینترنت‏‏
11217 – نشانی وب
11218 – انواع مرورگر
11219 – جست‌وجوی پیشرفته

پودمان سوم: طراحی صفحات وب پویا

مشخصه مهم تارنماهای خبری، فروشگاه‌های اینترنتی و آموزش‌های برخط، به‌روزرسانی و تغییر مداوم آن‌ها است و جریان اطلاعات در آنها ثابت نیست. برای رقابت در دنیای تجاری ایجاد و توسعه صفحات وب پویا اهمیت دارد. وجود پایگاه داده همراه با صفحات وب پویا این امکان را فراهم میکند تا ارتباط بین کاربر و سرور با توجه به تغییرات و به‌روزرسانی، هماهنگ و یکپارچه شود. اطلاعات یک صفحه پویا بسته به عواملی از جمله اطلاعات موجود در پایگاه داده، مشخصات بازدیدکننده، زمان بازدید، کشور بازدیدکننده و دیگر عوامل می‌تواند تغییر کند. دریافت و ثبت نظر کاربران از قابلیت‌های صفحات وب پویا است. انتخاب زبان برنامه‌نویسی مناسب اهمیت ویژه‌ای برای اعمال تغییرات در صفحات وب پویا دارد. زبان HTML و PHP هرکدام بنا به قابلیت‌ها و کاربرد میتواند برای برآورده کردن انتظارات مشتری مورد استفاده قرار گیرند. PHP یک زبان مبتنی‌بر وب و سمت سرور است که به عنوان یکی از زبان‌های برنامه‌نویسی قدرتمند و متن باز، طرفداران بسیاری را به خود جلب کرده است. در این پودمان با پرداختن به زبانهای برنامه‌نویسی PHP و JavaScript ابزارهای مورد نیاز طراحی صفحات وب پویا را فرا خواهید گرفت.

شایستگی‌هایی که در این پودمان کسب می‌کنید:

  • طراحی صفحات وب پویا
11206 – نصب نرم‌افزار WAMP‏

پودمان چهارم: پیاده‌سازی پایگاه داده در وب

استفاده از پایگاه داده برای ذخیره و بازیابی داده‌ها و اعمال تغییرات روی آن‌ها، به خصوص در دنیای وب دارای اهمیت است. در بازار کار و کسب به‌روزرسانی داده‌ها در وب مهم است و موجب جلب مشتری می‌شود. با استفاده از ایجاد پایگاه داده و به‌وسیله اینترنت از هر مکان به آن دسترسی داریم و داده موردنظر را میتوان بازیابی کرد. یک پایگاه داده تحت وب منبع بزرگی از اطلاعات، با قالبی سازماندهی شده است که به‌سادگی به‌وسیله زبان‌هایی مانند PHP قابل دسترسی است. پایگاه داده مبتنی بر MySQL دارای خصوصیاتی است که انتظارات کاربران در استفاده از دنیای وب را برآورده می‌‌کند و متناسب با سیستم‌عامل، زبان کدنویسی و کاربری سیستم‌های متنوع از گونه مناسب آن استفاده می‌شود. در این پودمان ابزارهای مورد نیاز ایجاد و توسعه پایگاه داده تحت وب در MySQL را فرا خواهید گرفت.

شایستگی‌هایی که در این پودمان کسب می‌کنید:

  • ایجاد پایگاه داده در وب
  • اتصال پایگاه داده در وب
11208 – تاریخچه SQL‏
11209 – نحوه پیکربندی MySQL‏
11210 – تعیین سطح دسترسی کاربر
11211 – استفاده از برگه Search‏
11212 – تولید کدهای SQL به صورت Wizard‏‏
11213 – انواع Join‏

پودمان پنجم: مدیریت صفحات وب پویا

با توجه به افزایش روزافزون تارنماها، نیاز به توسعه صفحات وب پویا بسیار ضروری است تا بتوان از امکانات آن برای مدیریت بهتر اطلاعات پایگاه داده تحت وب استفاده کرد. کاربران برای به‌دست آوردن اطلاعات مورد نیاز خود در دنیای وب، نیاز به پایگاه داده دارند. اتصال بین پایگاه داده و صفحات وب پویا به‌وسیله برنامه‌نویسان انجام می‌شود. چگونگی این ارتباط و نوع تعامل کاربران نقش بسزایی در کارآمدی استفاده از پایگاه داده تحت وب دارد. سرعت عمل، اعتبار داده و مدت زمان به‌روزرسانی داده‌ها در پایگاه داده تحت وب بستگی به سرعت عمل و انعطاف‌پذیری پایگاه داده در قبال سیستم‌عامل‌های متفاوت و نوع اتصال بین صفحات وب پویا و پایگاه داده تحت وب دارد. در این پودمان ضمن توسعه صفحات وب پویا، با یک پروژۀ فروشگاه برخط در یک پایگاه داده تحت وب، پیاده‌سازی صفحات وب پویا را فرا خواهیدگرفت.

شایستگی‌هایی که در این پودمان کسب می‌کنید:

  • مدیریت صفحات وب پویا
11214 – مدیریت سفارش‌های کاربران‏‏
Print Friendly, PDF & Email
بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بهترین ویژگی معلم
آموزش دروس
وظیفه های اصلی معلم چیست؟

وظیفه های اصلی معلم چیست؟وظیفه‌های معلم شامل موارد زیر است:وظیفه معلم شامل موارد زیادی است معلمی عشق است و هنر ذاتی و رهبری آموزشی

Print Friendly, PDF & Email
شیوه نامه جلوه های ویژه معلمی
آموزش دروس
شیوه نامه جلوه های ویژه معلمی در زیست بوم جدید

شیوه نامه جلوه های ویژه معلمی در زیست بوم جدید از سوی ستاد مرکزی بزرگداشت مقام معلم ابلاغ شد. هم اکنون شیوه نامه اجرای برنامه شناسایی و معرفی جلوه های ویژه معلمی در زیست بوم جدید در سال تحصیلی 1401-1400 به استان ها ابلاغ شده است.

Print Friendly, PDF & Email
نقش خلاقیت
آموزش دروس
نقش خلاقیت و نوآوری در یادگیری دانش آموزان

خلاقیت به معنای خلق و آفرینش اندیشه ها، ایده ها، افکار نو و بدیع، متفاوت نگریستن ، کشف و ابداع راه حل های جدید برای حل یک مسأله است و نوآوری فرایند کسب اندیشه های خلاق و تبدیل آن به محصول و خدمت و یا یک روش عملیاتی مفید است. معلمان و مربیان آموزشی در شناسایی علایق و زمینه های رشد خلاقیت و نوآوری دانش آموزان بسیار مثمر ثمر می باشند زیرا اگر این نیرو که در واقع مولد انرژی در جامعه است با بی توجهی روبرو گردد آموزش و پرورش هر روز ضعیف تر شده و چرخهای آن یکی پس از دیگری از حرکت باز خواهد ایستاد

Print Friendly, PDF & Email