فیلم‌های کتاب توسعه برنامه‌سازی و پایگاه داده

آموزش دروس

درباره‌ی کتاب توسعه برنامه‌سازی و پایگاه داده

کتاب توسعه برنامه‌سازی و پایگاه داده چهارمین کتاب تخصصی رشته‌ی شبکه و نرم‌افزار رایانه است. این کتاب در پایه یازدهم این رشته به صورت ۸ ساعت در هفته تدریس می‌شود. تمرکز این کتاب بر روی پیاده‌سازی پایگاه داده Access، مدیریت مجموعه داده C#‎، طراحی واسط گرافیکی، توسعۀ واسط گرافیکی و مدیریت پایگاه داده در C#‎ می‌باشد.

کتاب توسعه برنامه سازی شامل ۵ پودمان است که در ادامه در مورد هر کدام توضیح می‌دهیم.

  1. پیاده‌سازی پایگاه داده
  2. مدیریت مجموعه داده
  3. طراحی واسط گرافیکی
  4. توسعۀ واسط گرافیکی
  5. مدیریت پایگاه داده

پودمان اول : پیاده‌سازی پایگاه داده

تولید روز افزون داده‌ها در عصر حاضر و نیاز به دسترسی سریع و مناسب به آنها، ایجاد پایگاه داده را اجتناب‌ناپذیر کرده است. عملیات اصلی روی داده شامل درج، حذف، بهینه‌سازی، جست‌وجو و سازماندهی در پایگاه داده قابل انجام است و در صورت طراحی مناسب، سرعت و سهولت استفاده از داده‌ها را تأمین میکند. با طراحی درست جدول‌ها و ارتباط بین آن‌ها، تولید گزارش‌های مختلف برای تحلیل داده‌ها امکان‌پذیر می‌شود و ضمن اجتناب از ذخیره‌سازی افزونه، نیازهای اطلاعاتی محیط کسب‌وکار پاسخ داده می‌شود. نرم‌افزار ۲۰۱۶ Access دارای ویژگی‌هایی از جمله مدیریت داده در قالب ساختار مشخص و قابل تعریف به‌وسیلۀ کاربر و مدیریت دسترسی به اطلاعات است. دراین پودمان ایجاد و توسعه پایگاه داده، پرس‌وجو و تولید گزارش روی داده‌های ذخیره شده پایگاه داده را فرا خواهید گرفت.

شایستگی‌هایی که در این پودمان کسب می‌کنید:

  • ایجاد پایگاه داده
  • توسعه پایگاه داده
11101 – تاریخچه پایگاه داده

پودمان دوم: مدیریت مجموعه داده

هر مسئله دارای بخش‌های مختلفی، شامل داده، عملیات، حالت‌های شرط و تکرار است. تشخیص هرکدام از این بخش‌ها به حل درست مسئله منجر می‌شود. یک زبان برنامه‌نویسی برای پیاده‌سازی مسئله برای هر یک از این موارد، دستوراتی دارد که باید از خوانایی و سهولت استفاده برخوردار باشند. در برخی از مسئله‌ها نیاز به ایجاد ساختار تکرار و یا تعدادی دادۀ همنوع داریم که نمایش آن‌ها در ساختار آرایه مناسب است. آرایه‌ها شامل داده‌هایی همنوع و همنام هستند که در برخی مسائل نظیر جست‌وجو و مرتب‌سازی استفاده از آنها ضروری است. زبان برنامه‌نویسی C#‎ دارای روش‌های متنوعی برای کار با انواع دستورات شرط، تکرار و آرایه است. در این پودمان معرفی و کاربرد انواع ساختار تکرار، آرایه و فنون جست‌وجوی داده‌ها را فرا خواهید گرفت.

شایستگی‌هایی که در این پودمان کسب می‌کنید:

  • کار با ساختار تکرار
  • کار با آرایه
11102 – اجرای گام به گام برنامه
11103 – جست‌وجوی خطی
11104 – جست‌وجوی دودویی

پودمان سوم: طراحی واسط گرافیکی

در هر نرم‌افزار کاربردی تولید شده به وسیلۀ محیط‌های برنامه‌نویسی، تعامل کاربر با محیط نرم‌افزار اهمیت ویژه‌ای دارد. واسط گرافیکی کاربر، بخش دیداری و قابل انتخاب است که به کاربر این امکان را می‌دهد به وسیلۀ نمادهای گرافیکی و نشانگرهای دیداری، با دستگاه‌های الکترونیکی تعامل و ارتباط برقرار کند. میزان رضایت‌مندی کاربر و ارتباط مؤثر با محیط نرم‌افزار به طراحی واسط گرافیکی در محیط برنامه‌نویسی، وابستگی زیادی دارد. واسط گرافیکی کاربر، با دو بخش محیط نرم‌افزاری و اجزای سخت‌افزاری مرتبط است و سبب راهنمایی و کاربری مناسب استفاده‌کنندگان نرم‌افزار می‌شود. در نتیجه در مقایسه با نرم‌افزارهای مشابه می‌تواند عامل تعیین‌کننده برای انتخاب نرم‌افزار به وسیلۀ کاربران به منظور برآورده کردن انتظارات کاری در زمینه کسب‌وکار باشد و زمینه رقابت تجاری را برای تولید نرم‌افزارهای مختلف فراهم آورد. زبان برنامه‌نویسی C#‎ با داشتن امکانات وسیع و متنوع برای ایجاد واسط گرافیکی، می‌تواند برحسب نیازهای کاربر، واسط‌های گرافیکی مورد انتظار را طراحی کند. در این پودمان معرفی و کار با کنترل‌های ایجاد واسط گرافیکی کاربر و مدیریت رویدادهای مربوط به آن‌ها را فرا خواهید گرفت.

شایستگی‌هایی که در این پودمان کسب می‌کنید:

  • ایجاد واسط گرافیکی کاربر
  • کار با کنترل‌های پیشرفته
11105-1 – آشنایی با IDE ویژوال استودیو در پروژه‌های ویندوزی بخش اول
11105-2 – آشنایی با IDE ویژوال استودیو در پروژه‌های ویندوزی بخش دوم

پودمان چهارم: توسعۀ واسط گرافیکی

با توسعه ساختارهای کنترلی در زبان برنامه‌نویسی و ایجاد واسط گرافیکی مناسب، میزان تعامل کاربران با برنامه کاربردی افزوده شده است و محیط‌های طراحی‌شده در قالب استاندارد گرافیکی عرضه می‌شود. در واقع با راهنمایی کاربر در محیط نرم‌افزار تولید شده از بروز خطاهای احتمالی، جلوگیری می‌شود. کار با تجهیزات ورودی سخت‌افزاری نظیر صفحه‌کلید و ماوس، ممکن است محدودیت‌هایی را هنگام ورود داده به رایانه، ایجاد کند. در محیط برنامه‌نویسی #C کلاس‌های آماده و متنوعی برای کنترل عملکرد صفحه‌کلید و ماوس وجود دارد که سبب می‌شود واسط گرافیکی کاربر طوری توسعه یابد که میزان تعامل کاربر با نرم‌افزار تولید شده را تا حد زیادی افزایش دهد در این پودمان رویدادهای صفحه کلید و ماوس و کاربرد برخی کنترل‌های پیشرفته مرتبط با واسط گرافیکی نظیر کادر محاورهای رنگ و قلم و منو و متدهای کار روی نویسه و رشته را فرا خواهید گرفت.

شایستگی‌هایی که در این پودمان کسب می‌کنید:

  • کار با ماوس و منو
  • کار با صفحه‌کلید
11106 – بازی سرعت کلیک
11107 – بازی اعصاب سنج
11108 – برنامه یافتن نویسه در صفحه کلید
11109 – برنامه جست‌وجو و جایگزینی واژه

پودمان پنجم: مدیریت پایگاه داده

مدیریت پرونده و پوشه‌های موجود در سیستم‌عامل به وسیلۀ زبان برنامه‌نویسی موجب کارایی نرم‌افزارهای تولید شده و استفاده از امکانات سیستم‌عامل در محیط برنامه‌نویسی می‌شود. در زبان برنامه‌نویسی C#‎ کلاس‌های آمادهای وجود دارد که قابلیت دسترسی به پرونده، پوشه و دیسک‌گردان‌های دیسک سخت در رایانه را برای کاربر فراهم میکند. در محیط برنامه‌نویسی C#‎ امکان اتصال برنامه‌های تولید شده به بانک اطلاعاتی به وسیله کنترل‌های پیشرفته وجود دارد تا بتوان محتویات پایگاه داده را به وسیله برنامه مدیریت کرد. در این پودمان مفهوم و کاربرد انواع پرونده متنی و غیرمتنی و پوشه و متدهای ایجاد و دسترسی به پرونده‌ها و نحوه اتصال برنامه به پایگاه داده به وسیلۀ واسطه‌ای برنامه‌نویسی را فرا خواهید گرفت.

شایستگی‌هایی که در این پودمان کسب می‌کنید:

  • مدیریت پایگاه داده
11110 – مدیریت خطا در برنامه
11111 – نمایش داده‌های جدول در DataGridView‏
11112 – ذخیره برگه خرید در برنامه فروشگاه‏
11113 – اتصال به پایگاه داده‏
Print Friendly, PDF & Email
بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بهترین ویژگی معلم
آموزش دروس
وظیفه های اصلی معلم چیست؟

وظیفه های اصلی معلم چیست؟وظیفه‌های معلم شامل موارد زیر است:وظیفه معلم شامل موارد زیادی است معلمی عشق است و هنر ذاتی و رهبری آموزشی

Print Friendly, PDF & Email
شیوه نامه جلوه های ویژه معلمی
آموزش دروس
شیوه نامه جلوه های ویژه معلمی در زیست بوم جدید

شیوه نامه جلوه های ویژه معلمی در زیست بوم جدید از سوی ستاد مرکزی بزرگداشت مقام معلم ابلاغ شد. هم اکنون شیوه نامه اجرای برنامه شناسایی و معرفی جلوه های ویژه معلمی در زیست بوم جدید در سال تحصیلی 1401-1400 به استان ها ابلاغ شده است.

Print Friendly, PDF & Email
نقش خلاقیت
آموزش دروس
نقش خلاقیت و نوآوری در یادگیری دانش آموزان

خلاقیت به معنای خلق و آفرینش اندیشه ها، ایده ها، افکار نو و بدیع، متفاوت نگریستن ، کشف و ابداع راه حل های جدید برای حل یک مسأله است و نوآوری فرایند کسب اندیشه های خلاق و تبدیل آن به محصول و خدمت و یا یک روش عملیاتی مفید است. معلمان و مربیان آموزشی در شناسایی علایق و زمینه های رشد خلاقیت و نوآوری دانش آموزان بسیار مثمر ثمر می باشند زیرا اگر این نیرو که در واقع مولد انرژی در جامعه است با بی توجهی روبرو گردد آموزش و پرورش هر روز ضعیف تر شده و چرخهای آن یکی پس از دیگری از حرکت باز خواهد ایستاد

Print Friendly, PDF & Email