دربارهی کتاب نقشهکشی فنی رایانهای
کتاب نقشهکشی فنی رایانهای کتاب گروه برق و رایانه شاخه صنعت فنی و حرفهای است. این کتاب بین رشتههای الکتروتکنیک، الکترونیک، الکترونیک و مخابرات دریایی و شبکه و نرمافزار رایانه مشترک است و در پایه دهم به صورت 4 ساعت در هفته تدریس میشود. تمرکز این کتاب بر روی مفاهیم ترسیم با دست آزاد، تجزیه و تحلیل نما و حجم، ترسیم سهنما و حجم، ترسیم با رایانه و نقشهکشی رایانهای است.
کتاب نقشهکشی فنی رایانهای شامل ۵ پودمان است که در ادامه در مورد هرکدام توضیح میدهیم.
- ترسیم با دست آزاد
- تجزیه و تحلیل نما و حجم
- ترسیم سهنما و حجم
- ترسیم با رایانه
- نقشهکشی رایانهای
پودمان اول: ترسیم با دست آزاد
ترسیم از دیرباز، یاریدهنده نمایش و ارائه ایدههای ذهنی بشر و بهخصوص طراحان بوده است. ترسیمهای باقیمانده از پیشینیان، بخشی از فرهنگ ماندگار و میراث هر ملت است. وظیفه متخصصین و طراحان آینده آن است که این مهارت را بهخوبی فراگیرند و بر توانایی ارائه انگارههای ذهنی خود، برای ایجاد ارتباط با دیگر متخصصان و عرصههای دیگر صنعتی بیفزایند. این مهارت را با فنون و روشهای اصولی و استاندارد میتوان با سرعت و لذت بسیار آموخت. مهارتهای این پودمان میتواند یاور بسیار خوبی برای حل تمرینها در پودمانهای بعد باشد.
شایستگیهایی که در این پودمان کسب میکنید:
- شایستگی بهکارگیری ابزار ترسیم
- اجرای فنون ترسیمی
پودمان دوم: تجزیه و تحلیل نما و حجم
قطعات و لوازم ساخته شده پیرامون ما در نگاهی هندسی از حجمهای سادهتری تشکیل شدهاند. توانایی تجزیه و تحلیل حجمها علاوه بر ایجاد شناخت و دید بهتر، راهگشای روشهای مفیدتری برای ساخت آنها است. مهارتهای تجسمی با تجزیه و تحلیل حجمها از طریق ترسیم و شناخت اجزای سازندۀ آنها ممکن است. هنرجویان باید این توانایی را بهعنوان یکی از مهارتهای لازم در ترسیم و تجسم اشیاء و قطعات، فراگیرند. توانایی تجزیه و تحلیل احجام در پی انجام تمرینهای مستمر این پودمان به دست خواهد آمد.
شایستگیهایی که در این پودمان کسب میکنید:
- تجزیه و تحلیل تصویر مجسم
- تعیین نماهای روبرو ، جانبی و بالا
پودمان سوم: ترسیم سهنما و حجم
برای معرفی و ساخت قطعات و لوازم باید آنها را در نماهای استاندارد ارائه کرد تا برداشت واحدی از آنها در نظر هر بیننده متخصص پدید آید. هنرجویان برای ایجاد ارتباط و معرفی استاندارد قطعات باید قواعد و اصول ترسیم سهنما و تصاویر مجسم را فراگیرند تا بتوانند تجسم استانداردی از حجمها و قطعهها داشته باشند. مهارت ترسیم سهنما و تصاویر مجسم از طریق تمرینها و فعالیتهای گامبهگام این پودمان فراگرفته خواهد شد.
شایستگیهایی که در این پودمان کسب میکنید:
- نماگیری از حجمها
- تعیین موقعیت اجزای تصویر روی احجام
پودمان چهارم: ترسیم با رایانه
مزیتهای استفاده از رایانه در فعالیتهای روزمره غیرقابل انکار است؛ دقت، سرعت عمل، اصلاحپذیری و دسترسی آسان رایانهها قابلیتهایی است که میتوان در مهارتهای فنی بهخصوص نقشهکشی به خدمت گرفت تا بر کیفیت نتایج کار افزوده شود. متخصصان و طراحان آینده، باید مهارت طراحی به کمک رایانه را بهعنوان یکی از مهارتهای پایه مهندسی بیاموزند. فعالیتها و تمرینهای پیدرپی این پودمان بهسادگی و سرعت میتواند مهارت ترسیم به کمک رایانه را برای هنرجویان فراهم کند.
شایستگیهایی که در این پودمان کسب میکنید:
- راهاندازی نرمافزار
- ترسیم در محیط نرمافزار
پودمان پنجم: نقشهکشی رایانهای
نقشههای صنعتی ترسیم شده با رایانه بهعنوان اسنادی قابل اتکا و اطمینان، باید از یکسو تحت فرایند کنترل کیفیت قرار گیرند و از سوی دیگر مراحلی را بهعنوان آمادهسازی ارائه طی کنند. این مراحل بهدقت نقشهها کمک میکند و آنها را قابل فهمتر میسازد. اندازهگذاری، تعیین ضخامت خطوط، رنگآمیزی و افزودن جدول توضیحات میتواند یک ترسیم ساده را به یک نقشه قابل استفاده و حرفهای در صنعت تبدیل کند. هنرجویان مهارت آمادهسازی نقشهها و همچنین گرفتن خروجی را طی این پودمان فراخواهند گرفت.
شایستگیهایی که در این پودمان کسب میکنید:
- کنترل کیفیت و آمادهسازی نقشه
- چاپ نقشه نهایی
بدون دیدگاه