معرفی رشته حسابداری

معرفی رشته حسابداری
رشته های فنی و حرفه ای

معرفی رشته حسابداری

حسابداری یک سیستم است که در آن فرآیند جمع‌آوری، طبقه‌بندی ، ثبت، خلاصه کردن اطلاعات و تهیه گزارشهای مالی و صورتهای حسابداری در شکل‌ها و مدلهای خاص انجام می‌گیرد. تا افراد ذی‌نفع درون سازمانی مثل مدیران سازمان و یا برون‌سازمانی مثل بانک‌ها، مجامع عمومی سازمانهای مورد نظر و یا مقامات مالیاتی بتوانند از این اطلاعات استفاده کنند

بعد از گرفتن دیپلم از یکی از هنرستان های فنی و حرفه ای یا کاردانش و پس از ورود به دانشگاه دانشجو باید برای اخذ مدرک کاردانی واحد هایی را با موفقیت بگذراند سپس برای گرفتن لیسانس باید در مقطع کارشناسی ناپیوسته وارد دانشگاه شود. برای مقطع کارشناسی ناپیوسته یا همان کاردانی به کارشناسی دانشگاه ها دانشجو را براساس معدل یا آزمون(کنکور) و یا بدون معدل و کنکور پذیرش و ثبت نام می کنند

رشته حسابداری از جمله رشته هایی است که از داوطلبان سه گروه آزمایشی ریاضی و فیزیک، علوم تجربی و علوم انسانی دانشجو می پذیرد و در آزمون هر سه گروه نیز درس ریاضی به عنوان مهمترین درس این رشته مطرح است. در واقع داشتن شم ریاضی در رشته حسابداری از اهمیت بسیاری برخوردار است. همچنین یک حسابدار باید بتواند بخوبی گزارش کارهای خود را ارائه دهد. بنابراین باید در ادبیات فارسی مسلط بوده و نگارش خوبی داشته باشد. دانشجوی این رشته باید تحمل ساعت ها کار در پشت یک میز و صندلی و سروکار داشتن با اعداد و ارقام را داشته باشد. همچنین باید دقیق و منظم باشد تا در جمع بندی اعداد و ارقام دچار مشکل نگردد.

حسابداری، در هر کسب و کاری بسیار حساس و مهم است. اشتباهات هرچند کوچک حسابداران میتواند منجر به ضررهای مالی زیادی برای سازمان شود. همچنین درایت و مهارت یک حسابدار میتواند سهم بسیاری در افزایش سود مجموعه داشته باشد و در درازمدت باعث افزایش ثروت صاحبان سهام شود.

میزان استخدام دانش آموختگان حسابداری به نسبت سایر رشته ها بیشتر است و ملاک استخدام یا عدم استخدام شما را ، دانش مالی و حسابداری و مهارت های عمومی و تخصصی شما تعیین می کند

دانشگاه ها

دانشگاه های برتر این رشته شامل دانشگاه های زیر می باشد :

دانشکده فنی و حرفه ای انقلاب اسلامی(پسران)

پیدایش این مرکز به انستیتو تکنولوژی های پیش از پیروزی انقلاب اسلامی ایران باز می گردد که با هدف تربیت تکنسین فنی تاسیس گردیده بودند در سال 1359 از ادغام آنها ( مجتمع انقلاب اسلامی ) پدید آمد .

فعالیت رسمی و منسجم مرکز در سال 1367 در فضایی به وسعت 5 هکتار و زیر بنای 25000 متر مربع ، واقع در میدان معلم یافت آباد ، زیر نظر وزارت آموزش و پرورش شروع گردید . در آغاز با دانشگاه شهید رجایی فعلی تحت عنوان مرکز آموزش عالی فنی انقلاب اسلامی و دانشکده تربیت دبیر فنی در یک سازمان قرار گرفت .

در سال 1376 مرکز از دانشگاه شهید رجایی مستقل گردید و ابتدا تحت پوشش دفتر مدارس عالی و سپس مجتمع پیامبر اعظم ( ص ) وزارت متبوع به فعالیت آموزشی و فرهنگی خود ادامه داد . در سال 1377 شمسی بنای دیگری به وسعت یک هکتار و 5000 متر مربع زیر بنا واقع در میدان امام حسین ( ع ) ، ابتدای خیابان دماوند ، به عنوان ساختمان شماره 2 ضمیمه مرکز گردید . با تصویب مجلس شورای اسلامی و همزمان با آغاز برنامه پنجم توسعه ، این مرکز همراه با سایر آموزشکده ها و دانشکده های فنی و حرفه ای از ابتدای سال 1390 از آموزش و پرورش منتزع و به عنوان یک دانشکده از دانشگاه فنی و حرفه ای به وزارت علوم ، تحقیقات و فناوری ملحق گردید . این دانشکده در حال حاضر دارای 4 انستیتو بوده و در 22 رشته فنی و هنری در مقاطع کاردانی پیوسته و کارشناسی ناپیوسته پذیرای حدود 4000 دانشجو می باشد

آدرس و شماره تماس دانشکده فنی انقلاب اسلامی تهران

آدرس دانشکده : تهران – ابتدای جاده ساوه ـ بلوار معلم – میدان معلم – دانشکده فنی انقلاب اسلامی تهران

تلفن : 5 – 66319882

وب سایت : www.tvct1.tvu.ac.ir

دانشکده فنی و حرفه‌ای شهید شمسی‌پور(پسران)

یکی از مراکز آموزش عالی تهران است. نام قدیم این دانشکده، «انستیتو تکنولوژی تهران» بود که پس از انقلاب، به افتخار یکی از فارغ‌التحصیلان آن (حسینعلی شمسی‌پور) به «دانشکده فنی و حرفه‌ای شهید شمسی‌پور» تغییر نام داد

این دانشکده که اکنون زیر نظر دانشگاه فنی و حرفه‌ای است، در مقاطع دانشگاهی کاردانی پیوسته و کارشناسی ناپیوسته دانشجو می‌پذیرد. از سال ۱۳۸۴ تاکنون، پذیرش دانشجو در این دانشکده، فقط از بین مردان انجام می‌شود.

دانشکده فنی شهید شمسی‌پور دارای سه دپارتمان الکترونیک، حسابداری، کامپیوتر است

آدرس و شماره تماس دانشکده فنی شمسی پور

آدرس: تهران-میدان امام حسین (ع)-ابتدای خ دماوند-روبروی ایستگاه BRT شهید منتظری-دانشکده فنی و حرفه ای شهید شمسی پور پلاک 1343

تلفن: ۷۷۱۵۸۷۹۰ و ۷۷۵۴۱۲۵۰-۰۲۱

آدرس سایت: shamsipour.tvu.ac.ir

دانشکده فنی و حرفه‌ای دکتر شریعتی (دختران)

در سال 1377 عنوان دانشکده تربیت دبیر فنی دختران تهران “دکتر شریعتی” به تایید شورای گسترش دانشگاه‌ها و سایر مسئولین در وزارت آموزش ‌و پرورش رسید و در مرداد 1378، مرکز شماره 2 (کیانشهر) به طور مستقل به نام آموزشکده فنی حضرت ولیعصر(عج) به ثبت رسید.

از ابتدای سال 1390 و آغاز برنامه پنجم توسعه کشور مطابق با مصوبه مجلس شورای اسلامی، دانشکده فنی و حرفه ای دختران تهران –دکتر شریعتی به همراه 167 آموزشکده دخترانه و پسرانه دیگر در سراسر کشور از مجموعه وزارت آموزش و پرورش منفک و تحت عنوان دانشگاه فنی و حرفه ای به وزارت علوم تحقیقات و فناوری ملحق گردید.

هم‌اکنون دانشکده فنی و حرفه ای دکتر شریعتی با بیش از 6500 دانشجو و 550 نفر کادر علمی و کارکنان اداری آموزشی (موظف و غیرموظف) فعالیت می‌نماید.

آدرس و شماره تماس دانشکده فنی دکتر شریعتی

آدرس: میدان بهمن – بزرگراه شهید تندگویان – خ میثاق جنوبی – خ 61 شرقی – خ دانشگاه – دانشکده فنی دکترشریعتی

تلفن: 8-02155003335 و 6-02155538003

آدرس سایت: www.shariaty.ac.ir

دانشکده فنی ولیعصر تهران(دختران)

دانشکده ولی عصر(عج) با برخورداری از تجربیات چندین ساله و توانایی های مختلف علمی فرهنگی با تعداد 135 نفر کادر آموزشی و اداری و با ظرفیت قریب به 2800 دانشجو در 10 رشته کاردانی و 2 رشته کارشناسی در مساحتی به وسعت 3.1 هکتارمی باشد.

دانشکده فنی و حرفه ای ولی عصر(عج) به عنوان یکی از مراکز معتبر دانشگاه فنی و حرفه ای در آموزش دختران بوده و به ویژه به عنوان یک مرکز آموزشی سرآمد، می تواند پاسخگوی نیازهای سازمان های مختلف در برخی زمینه ها باشد

آدرس و شماره تماس دانشکده فنی ولیعصر

آدرس: تهران، کیانشهر، میدان امام رضا(ع)، خیابان آل ابراهیم، دانشکده فنی و حرفه ای دختران تهران ولی عصر(عج)

تلفن : 33899974

سایت: www.valiasr.tvu.ac.ir

دانشکده فنی بهشتی کرج (پسران)

این آموزشکده درسال 1374 در منطقه عظیمیه کرج واقع در شمال استان البرز تاسیس گردید.پس از سالها تلاش مستمر در امر آموزش و پژوهش،اکنون این مجموعه آموزش عالی به مرحله ای رسیده است که به عنوان یکی از پویاترین آموزشکده های زیر مجموعه دانشگاه فنی و حرفه ای کشور مطرح میشود

افتخارات علمی و پژوهشی

ثبت اختراعات : 21 مورد

مقالات کنفرانس داخلی : 12 مورد

مقالات کنفرانس بین المللی : 1 مورد

مقالات چاپ شده در مجلات داخلی : 12 مورد

آدرس و شماره تماس دانشکده فنی بهشتی کرج

آدرس : استان البرز ، عظیمیه ، میدان طالقانی ، بلوار طالقانی شمالی روبروی دادگستری

تلفن 0262544373

سایت: www.p-karaj.tvu.ac.ir

آموزشکده فنی و حرفه ای دختران کرج

آموزشکده فنی و حرفه ای دختران کرج در سال 1374 با پذیرش 185 نفر دانشجو در 4 رشته تحصیلی شروع به فعالیت کرد. هم اکنون این مرکز با بیش از 2000 نفر دانشجو در 8 رشته کاردانی و سه رشته کارشناسی در دو نوبت روزانه و شبانه فعالیت می نماید.

کلاس های درسی دانشجویان در ساختمان مرکزی آموزشکده واقع در کرج، حصارک بلوار آقارضایی برگزار می گردد . همچنین کارگاه های آموزشی رشته های طراحی دوخت و فرش دستبافت در ساختمان طالقانی واقع در کرج، چهارراه طالقانی، ابتدای بلوار ماهان و سایر کارگاه ها در ساختمان مرکزی تشکیل می گردد. کلاس درس تربیت بدنی نیز در محل ساختمان خوابگاه به آدرس کرج، شاهین ویلا، بنیاد، 22 بهمن شمالی، نبش ششم شرقی پلاک 62 برگزار می گردد.

به منظور رفاه حال دانشجویانی که از شهر ها و استانهای دیگر در این آموزشکده پذیرفته شده و به تحصیل اشتغال دارند ، خوابگاه دانشجویی با ظرفیت 132 نفر دانشجو واقع در شاهین ویلا احداث شده است که با توجه به شرایط و محدودیت فضای خوابگاهی حداکثر به میزان چهار ترم در اختیار دانشجویان نوبت روزانه به شرط رعایت ضوابط و مقررات، قرار می گیرد.

آدرس و شماره تماس آموزشکده فنی و حرفه ای دختران کرج

آدرس:کرج، حصارک بلوار آقارضایی

تلفن: 02634516001

آدرس وب سایت: d-karaj.tvu.ac.ir

دانشکده فنی با هنر شیراز (پسران)

در سال ۱۳۵۸ در زمینی به مساحت ۲۵۰۰۰۰ متر مربع و با زیر بنایی به مساحت ۲۱۶۴۶ متر مربع تأسیس گردیده است. وضعیت مالکیت ساختمان آن دولتی می باشد و یک دانشکده پسرانه است. این دانشکده حدود ۵۰۰۰ دانشجو دارد و به جرات می توان گفت یکی از بهترین دانشکده های کشور از نظر امکانات و سطح علمی است.

دانشکده شهید باهنر شیراز در دو نوبت روزانه و شبانه، فقط از بین آقایان پذیرش می کند. همچنین این دانشکده تا قبل از سال 57 عضوی از دانشگاه شیراز بوده و دانشجویان دو سال تئوری را در دانشکده های دانشگاه شیراز میگذراندند و سپس در صورت قبولی در واحد های تئوری خود 2 سال برای گذارندن واحد های عملی خود وارد این دانشکده می شده اند و بعد از آن برای تحصیل در مقاطع بالاتر به دانشگاه های خارج کشور فرستاده می شده اند. لازم به ذکر است که از میان دانشکده های دانشگاه فنی و حرفه ای تهران، دانشکده فنی مهندسی شیراز (شهید باهنر) ،دانشکده دکتر شریعتی و دانشکده فنی شهید شمسی پور تهران، دانشکده فنی شهید چمران کرمان، منتظری مشهد و شهید مهاجر اصفهان از قدیمی ترین این دانشکده ها هستند که دارای سطح آموزشی بالا و آمار قبولی در مقاطع بالاتر در میان این مراکز بیشتر است .

Print Friendly, PDF & Email
بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شیوه نامه جلوه های ویژه معلمی
آموزش دروس
شیوه نامه جلوه های ویژه معلمی در زیست بوم جدید

شیوه نامه جلوه های ویژه معلمی در زیست بوم جدید از سوی ستاد مرکزی بزرگداشت مقام معلم ابلاغ شد. هم اکنون شیوه نامه اجرای برنامه شناسایی و معرفی جلوه های ویژه معلمی در زیست بوم جدید در سال تحصیلی 1401-1400 به استان ها ابلاغ شده است.

Print Friendly, PDF & Email
دسته‌بندی نشده
تعلیم و تربیت دوران دیجیتال

«فناوری دیجیتال» رکن جدی آموزش‌وپرورش پیش روست. مدرسه و دانش‌آموز بدون اطلاع لحظه‌به‌لحظه از فعل‌وانفعالات فناورانه نمی‌توانند درست رفتار کنند.

Print Friendly, PDF & Email
هتل داری
اخبار
رشته هتلداری یا هتل‌کاری

رشته هتلداری یا هتل‌کاری، شامل فرآیندها و فعالیت‌های مرتبط با شغلی هتل‌داری است. این زمینه شامل مدیریت و اجرای فعالیت‌های مرتبط با رستوران، مجموعه‌های رفاهی، تفریحی و مسافرخانه‌های مختلف است

Print Friendly, PDF & Email